Stier og smett

Holmenkollens Vel arbeider for å tilrettelegge og bevare stier og smett i området. Således er det i dag mulig å gå «rett opp åsen» til Holmenkollanlegget fra Tråkka, Gressbanen og Jarbakken/Hovseter. Fra Holmenkollanlegget inn i marka er det stier både på øst og vestsiden av åsen.

Innenfor Vellets område er det 15 stier av varierende størrelse og betydning. De fleste stiene går på privat grunn, ofte på grensen mellom to eiendommer. Vellet har en stor oppgave med å ivareta den allmenne ferdsel slik at stier og smett ikke bygges igjen. I den grad det er økonomisk og praktisk mulig driver vellet et visst vedlikehold av stiene som blant annet snømåking, strøing og grusing for å skape god fremkommelighet sommer som vinter uten at vellet derved er ansvarlig for eventuelle personskader som måtte oppstå.

En viktig ferdselsåre for turfolket er dessuten Oslo kommunes Turvei A5 som går gjennom flere bydeler helt fra Skøyen/Hoffområdet via Tråkka, Løkkalia, Dagaliveien, Ankerveien, Midtstuen og opp til Midtstubakken. Derfra er det mange alternativer for å ta seg frem som f. eks. Kjærlighetsstien, Korken, Akebakken eller Bomveien.

Trykk på kartet for større bilde!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *